6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Goričan: Poziv na otvorenje etno izložbe na Šuderici

Općina Goričan u sklopu projekta Two Rivers one Goal II organizira etno izložbu pod nazivom „Ljudi, kultura i tradicija u podneblju rijeka Mure i Drave“ u petak 19. kolovoza 2022. godine u 19:00 sati u novoizgrađenom objektu na Šuderici u Goričanu.

Posjetitelji će imati priliku uživati u izloženim fotogra­fijama koje prikazuju kultu­ru, tradiciju i znamenitosti Općine Goričan i Međimurja. Također, u sklopu izložbe moći će se razgledati stari predmeti poput oru­đa, oružja, posuda i slično koji savršeno dočaravaju svakodnevni život naših pre­daka, a za vrijeme trajanja izložbe svi posjetitelji moći će uživati u maloj zakusci, istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

U sklopu projekta Two Rivers one Goal II Općina Goričan je izgradila novi turističko-sportsko-rekrea­cijski centar, odnosno zgra­du društvene namjene na jezeru Šuderica te je istu opremila odgovarajućim namještajem, informatič­kom opremom te kultur­nim sadržajem. Općina je nabavila i pametnu solarnu biciklističku točku te stol, klupe, koš i javni roštilj, a sve s ciljem pru­žanja zanimljivog turističkog sadržaja svim posjetiteljima Goričana i prekrasne Šuderice. 

Organizaciju izložbe, kao i ostale aktivnosti u sklopu projekta sufinan­cirala je Europska unija pomoću INTERREG pro­grama Mađarska-Hrvat­ska 2014.-2020., a uku­pna vrijednost projekta je 888.876,76 €, dok ukupna vrijednost projektnih ak­tivnosti u Općini Goričan iznosi 334.170,01 €.

Projekt se provodi u raz­doblju od 1. rujna 2020. go­dine do 31. kolovoza 2022. godine, a partneri na pro­jektu, uz Općinu Goričan kao vodećeg partnera, su i Op­ćina Donji Vidovec, Općina Legrad, Općina Totszerda­hely i Mura Regija EGTS.

Ovim putem pozivamo sve mještane Goričana da nam se pridruže 19. kolovoza u 19:00 sati na Šuderici u Goričanu u novouređenoj etno kući.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE