27.2 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Gimnazija J. Slavenskog Čakovec domaćin projekta Erasmus+ projekta Opportunities beyond the classroom

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec je domaćin grupi učenika i nastavnika iz Italije, Španjolske, Grčke, Bugarske i Rumunjske u sklopu projekta Erasmus+ projekta Opportunities beyond the classroom.

Tema prve mobilnosti u sklopu projekta je Građanski odgoj izvan škole. Ciljevi aktivnosti usmjereni su na učenje i razvijanje komunikacijskih vještina učenika i nastavnika. Radom u multikulturalnom okruženju učenici će razvijati i stjecati znanja i vještine usmjerene na aktivno građanstvo s naglaskom na sudjelovanje i učenje o lokalnoj/europskoj politici, ali i rad u europskom okruženju. U zadacima usmjerenim na timsko učenje i poučavanje, raspravu, rješavanje problema i argumentaciju, učenici će razviti sve vještine potrebne za 21. stoljeće.

Aktivnosti u kojima učenici sudjeluju odvijaju se unutar i izvan škole, uspostavljajući vezu s lokalnom zajednicom. Nastavnici također sudjeluju u radionicama s ciljem razmjene iskustava dobre prakse tematski vezanih uz aktivno sudjelovanje u kreiranju politika i građanskom obrazovanju.

Popis aktivnosti:

– predstavljanje provedenih projekata građanskog odgoja i obrazovanja škole domaćina (Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec)

– radionica za učenike – prepoznavanje problema s kojima se mladi danas suočavaju, istraživanje problema, traženje mogućih rješenja te predlaganje najboljeg rješenja/ najbolje politike, izrada plakata te predstavljanje projekata prilikom posjete Međimurskoj županiji, gdje je održana simulirana sjednica sa Savjetom mladih Međimurske županije

-radionice za nastavnike – razmjena iskustva i ideja te primjera dobre prakse – Građanski odgoj u školama

-upoznavanje sa radom Savjeta mladih Grada Čakovca

-posjet Prostoru te upoznavanje s radom i aktivnostima koje provode mladi u sklopu Centra za mlade

-predstavljanje Topoteke i radionice za učenike

– Suradnja s EDIC – Europe Direct Centrom Čakovec – radionica i predavanje za studente o aktivnom sudjelovanju mladih u kreiranju politika – analiza nekih primjera provedenih aktivnosti

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,507FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE