Emilija Talan nova predsjednica Badminton kluba Međimurje

U prostorijama dvorane II. OŠ u Čakovcu s početkom održana je 9. izborna skupština Badminton kluba Međimurje na kojoj je izabrana nova klupska predsjednica. To je donedavno uspješna igračica i trener u klubu Emilija Talan.

Na dnevnom redu inače su bili izvještaji o radu i financijski izvještaji kluba za proteklo četverogodišnje razdoblje od 2017. do 2021. godine te izbor novog predsjednika, Izvršnog odbora, tajnika i dopredsjednika te novi četverogodišnji plan rada.

Skupštinu je otvorio i predložio dnevni red te pozdravio nazočne članove Kluba predsjednik Kluba Danijel Zadravec.

Odabrano je radno predsjedništvo Skupštine kluba: Danijel Zadravec – predsjednik i članovi Tomislav Grubić i Emilija Talan te zapisničar i 2 ovjerovitelja zapisnika. Nakon ustanovljenja kvoruma prešlo se na izvještaje o radu kluba u proteklom razdoblju.

Izvještaj o radu Kluba i financijsko izvješće za proteklo četverogodišnje razdoblje podnijeli su predsjednik Kluba Danijel Zadravec i tajnik Tomislav Grubić u pisanom obliku, a tajnik Tomislav Grubić je u usmenom kratkom izlaganju iznio najznačajnije:

– Rad Kluba u proteklom četverogodišnjem razdoblju bio je najuspješniji u povijesti kluba do proglašenja pandemije COVID-19 te stalnog daljnjeg otvaranja i zatvaranja sportskih aktivnosti. Klub je u proteklom razdoblju bio organizacijski i financijski stabilan i vrlo uspješan u sportskim rezultatima. U ovom periodu financijski planovi i prihodi polako su ponovno rasli, ali pojavom pandemije COVID-19 u 2020. kao i 2021. godini ponovno padamo sa prihodima srećom i rashodima. Usprkos svemu tome rad kluba odvijao se prema planovima i bez većih poteškoća osim pandemijske 2020. i 2021. godine. Klub je izvršavao svoje financijske obaveze u roku i nema nikakvih dugova, istaknuo je dosadašnji predsjednik Tomislav Grubić.

Klub se uskladio sa svim potrebnim Zakonima o sportu, udrugama kao i financijskim zakonima te izmjenama i dopunama Statuta u 2021.

U klubu se broj članova kretao od 80-120 te je prije proglašenja pandemije 2020. brojao oko 90 članova od toga 80% mladih ispod 18 godina. Nažalost pojavom pandemije i stalnog otvaranja i zatvaranja rada kluba taj broj se puno smanjio i na jesen 2020. pao na 35-40 aktivnih da bi na proljeće i sada klub brojao nažalost oko 30-35 aktivnih članova i nažalost nismo upisivali nove mlade članove od jeseni 2019. godine što će se u narednim godinama znatno osjetiti.

U klubu djeluje seniorska, veteranska (+35,+45 i +55), juniorska (U19 i U17), kadetska (U15 i U13), ekipa limača U11 i ekipe početnika. Selekcije kluba redovito su nastupale na turnirima HK-a, PH, EPH te na međunarodnim turnirima.

Stručni rad ostvaren je iz vlastitog trenerskog kadra pod vodstvom glavnih klupskih trenera: Danijela Zadravca i Emilije Talan te trenera i voditelja Škole badmintona Tomislava Grubića, kao i pomoćnih trenera.

Informativno-promidžbeni zadaci obavljeni su odlično u izvještajima tajnika o radu kluba i badmintonskim vijestima u svim domaćim medijima.

U protekle četiri godine ostvareni su najbolji športski rezultati u povijesti na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a klub je iznjedrio nekoliko reprezentativaca Hrvatske koji su imali niz nastupa u reprezentativnom dresu.

Treba istaći nastup Borne Vadlje za reprezentaciju Hrvaske na ekipnom i pojedinačnom EP u Pragu (Češka) za mlađe juniore 2017. godine, nastup juniora Luke Grubića za juniorsku reprezentaciju U19 Hrvatske 2018. godine na EP u Tallinu (Estronija), nastup Ivana Grubića i Luke Črepa na ekipnom i pojedinačnom EP za mlađe juniore 2019. godine u Gneiznu (Poljska) i nastup Borne Vadlje i Luke Črepa za juniorsku U19 reprezentaciju na EP u Lahtiju (Finska) 2020. godine.

Uprava kluba djelovala je na vrlo dobar način, pogotovo tajnik te su održavani redoviti tjedni sastanci.  Održano je ukupno 18 sjednica IO kluba. Uprava je osigurala dovoljan broj termina za treninge, sportske rekvizite i sportske opreme kao i financijska sredstava za nesmetani rad kluba. BK Međimurje bio je organizator čak 32 turnira.

Nakon izlaganja predsjednika i tajnika o izvještajima Skupština te ih je jednoglasno prihvatila.

Kako je Skupština bila izborna pristupilo se biranju novog predsjednika BK Međimurje za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Tomislav Grubić predložio je za novu predsjednicu kluba gospođu Emiliju Talan, dugogodišnju uspješnu igračicu, uspješnu trenericu i dosadašnju dopredsjednicu, koja je prihvatila kandidaturu te ju je Skupština jednoglasno izabrala za novu predsjednicu.

Nova predsjednica zahvalila se na ukazanom povjerenju te je predložila novi IO kluba u sastavu: Tomislav Grubić, Filip Vadlja, Filip Mikolaj, Danijel Zadravec i Emilija Talan koja je i predsjednica IO prema Statutu. Skupština je jednoglasno potvrdila članove IO.

Predsjednica je predložila iz redova IO kluba za novog dopredsjednika kluba Tomislava Grubića, a za tajnika Danijela Zadravca. Skupština kluba ih je jednoglasno prihvatila.

Predsjednica kluba Emilija Talan predočila je novi četverogodšnji plan rada te financijski plan kluba, kojeg je Skupština jednoglasno prihvatila.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE