26.1 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

DVD Turčišće održao svečanu primopredaju i blagoslov navalnog vozila

Na igralištu Trate kod vatrogasnog doma u Turčišću danas, 18. rujna, je održana svečana primopredaja navalnog vozila DVD-a Turčišće.

DVD Turčišće do sada je bio jedini koji u vatrogasnoj zajednici područja Općina
Dekanovec-Domašinec-Podturen nije posjedovao navalno vozilo, pa je vozilo marke Dennis Sabre nabavljeno u prosincu prošle godine u Velikoj Britaniji.

Ukupna investicija nabave i dopreme vozila iznosila je 45.000 kuna, a vozilo je nabavljeno uz pomoć predsjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije Maria Medveda, kojem su se članovi društva ujedno i najviše zahvalili. Zahvalu su uputili i Općini Domašinec koja je također financijski pripomogla u nabavci ovog navalnog vozila.

Ovo vozilo prvo je navalno vatrogasno vozilo u povijesti DVD-a Turčišće, a zapovjednik Jasmin Jambrošić istaknuo je da će navalno vozilo biti od velike pomoći u budućim vatrogasnim intervencijama i biti na ponos svim članovima DVD-a.

Svečanosti je u ime Općine Domašinec prisustvovala predsjednica Općinskog vijeća Dijana Novak, koja je predsjednici DVD-a, Karolini Kolarić Biber, uručila ključeve novog navalnog vozila.

Na svečanosti su osim članova DVD-a Turčišće bili predsjednik Vatrogasne zajednice područja Općina Dekanovec-Domašinec-Podturen Robert Filipović, zapovjednik Vatrogasne zajednica područja Općina Dekanovec-Domašinec-Podturen Stjepan Tomašek, Andrija Ribić član DVD-a Donji Kraljevec, koji je ujedno zaslužan i za donaciju interventne opreme članovima DVD-a Turčišće, te članovi DVD-a Domašinec. Vozilo je blagoslovio velečasni Darko Kelemenić.

Kako bi isprobali navalno vozilo, vatrogasci DVD-a Turčišće izveli su taktičko-pokaznu vježbu Turčišće 2021. u kojoj su sudjelovali operativni članovi društva.

Fotografije svečanosti možete pogledati u nastavku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE