15 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Vatrogasci Nedelišća u Centrometalu “brusili” svoje vještine

U Macincu je u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće i pod domaćinstvom DVD-a Macinec i poduzeća Centrometal održana javna vježba pod nazivom Centrometal 2023.
Na vježbi koja se održala u krugu poduzeća Centrometal sudjelovala su vatrogasna društva sa područja cijele Općine Nedelišće – Macinec, Nedelišće, Slakovec, Gornji Hrašćan, Pretetinec, Črečan, Gornji Kuršanec, Pušćine, Dunjkovec i Trnovec, a kao gosti i Javna vatrogasna postrojba Čakovec, DVD Čakovec i Gradsko društvo crvenog križa Čakovec i HGSS – stanica Čakovec.
Pod pretpostavkom da je došlo do požara u ispitnoj stanici tvrtke Centrometal d.o.o., krenulo je uzbunjivanje svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, učesnika vježbe, koji su sa svom potrebnom raspoloživom opremom i vozilima redom stizali na mjesto događaja.
Prvi su uzbunjeni DVD Macinec i DVD Nedelišće čiji su se članovi opremili s aparatima za zaštitu dišnih organa te pomoću visokotlačnog vitla za brzu navalu iz navalnog vozila DVD-a Nedelišće ušli u ispitnu stanicu i izvukli dvije unesrećene osobe. U isto vrijeme se zapalilo vozilo u dvorištu poduzeća te se požar gasio pjenom. Kako je požar zahvatio cijelo prizemlje objekta čime je onemogućeni izlaz unesrećenim osobama koje su ostale u zgradi, pozvana je Javna vatrogasna postrojba Čakovec da se priključi s vatrogasnim uskočnim jastukom.

Zbog opasnosti od širenja požara pozivaju se redom sljedeća Društva: DVD Slakovec, DVD Gornji Hrašćan, DVD Pretetinec, DVD Črečan, DVD Gornji Kuršanec, DVD Pušćine, DVD Trnovec, DVD Dunjkovec i, zbog potrebe za dodatnim zalihama vode, DVD Čakovec sa svojom cisternom.

Atraktivnu simulaciju spašavanja s visine na kraju su odradili pripadnici HGSS-a. Vježbu su pratili brojni zainteresirani mještani i gosti, a uspješnom su je proglasili Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće Zlatko Marciuš te predstavnici Civilne zaštite.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE