21.6 C
Čakovec
Nedjelja, 3 rujna, 2023

Djeca studenti branitelja iz Domovinskog rata na poklon primila laptop

Studenti – djeca hrvatskih branitelja- članova Udruge primila prijenosna računala
Realiziran je projekt Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Odjela za humanitarnu djelatnost pod nazivom „Pomozimo studentima-maturantima djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje.

Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja. Dana 2. lipnja 2023. u restoranu Gastro globus na Zagrebačkom velesajmu u nazočnosti Predsjednika UDVDR RH dr.sc Slavka Barića, gen.puk u miru, glavnog tajnika Zvonka Marića, voditeljice projekta Udruge gđe. Vesne Iveković, puk. u miru i donatora uručeno je 32 prijenosna računala studentima-maturantima – djeci
hrvatskih branitelja – članova Udruge iz osam Podružnica za 2023. godinu.

Na dodjeli je sudjelovala i delegacija naše Podružnice na čelu s predsjednikom gosp. Stjepanom Horvat i dopredsjednikom gosp. Vladimirom Vidović sa studentima dobitnicima računala. Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo trideset studenata, a ove godine još četvero:

DINO /Josip/ PUKLEK iz Male Subotice na prijedlog ogranka Mala Subotica, student 2. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.
DIJANA /Milena/ DRVEKAR iz Pušćina na prijedlog ogranka Mihovljan, studentica 2. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.
ANTONIA /Mladen/ ŠAFARIĆ iz Strahoninca na prijedlog ogranka Strahoninec, studentica 1. godine na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.
MARIJA / Mijo / KRZNAR iz Domašinca na prijedlog ogranka Mala Subotica, studentica 1. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Međimurskim studentima po dva računala su donirali poduzetnik gosp. Milan Šećković i Odvjetničko društvo Škurla, Durmiš i Spajić iz Zagreba, na čemu im od srca u ime studenata i roditelja zahvaljujemo. Projekt će se nastaviti i u idućoj akademskoj godinu.

Izvor: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Međimurske županije

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE