Demografske mjere u Goričanu: Za novorođeno dijete 4000 kuna, za kupnju nekretnine 30 tisuća

Održana je 2. sjednica Općinskog vijeća Goričan na kojoj se načelnik Emanuel Sinković (HDZ) osvrnuo na sto dana nove vlasti. 

Općinsko vijeće donijelo je odluku kojom se daje suglasnost za provedbu ulaganja za dva projekta u okviru natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 do 2020.g. u sklopu mjere 7.4. Radi se o projektima rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma u Goričanu te projektu „rekonstrukcija kompleksa sportskog centra Goričan.

Jednoglasno su donesene i odluke o isplati jednokratnih novčanih pomoći za nabavu radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za učenike upisane u osnovne i srednje škole s prebivalištem na području Općine Goričan, pa će se tako roditeljima isplatiti iznos od 300 kuna što predstavlja povećanje od 50 % u odnosu na prošlu godinu kada je roditeljima isplaćeno 200 kuna.

Izmijenjen je i dopunjen plan proračuna za 2021., čime su osigurana sredstva za povećanje rodiljnih naknada za 100 % pa će tako Općina Goričan od ove godine isplaćivati 4.000 kuna za svako novorođeno dijete koje ima prebivalište na području Općine Goričan

Izmijenjenim i dopunjenim planom proračuna za 2021. osigurana su i dodatna sredstva za studente u iznosu od 60.000 kuna što predstavlja povećanje od 100% te sada iznosi ukupno 120.000 kuna. Za studente koji su završili studij u 2021. organizirati će se prijem kod načelnika i predsjednika Općinskog vijeća, uz prigodnu novčanu nagradu za uspješan završetak školovanja.

Donijeta je nova odluka o mjerama poticanja kupnje, gradnje i uređenja nekretnina na području Općine Goričan kojom se podiže iznos poticaja za mlade obitelji za 50%, odnosno sa dosadašnjih 20.000,00 kn na 30.000 kuna. Cilj ove mjere je potaknuti mlade obitelji i pojedince da nastave živjeti u Goričanu.

Aktualni sat i vijećnička pitanja donosimo u TISKANOM IZDANJU Međimurskih novina.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE