15.5 C
Čakovec
Nedjelja, 3 rujna, 2023

Darko Zver o svojem razješenju na mjestu predsjednika gradskog vijeća!

Darko Zver održao je press konferenciju nakon što je jučer Klub vijećnika u Gradskom vijeću Grada Čakovca MP – Nezavisna lista, HNS, HSLS, Demokrati, HDSS zatražio njegovo razrješenje na mjestu predsjednika gradskog vijeća. 

Atmosfera u vladajućoj gradskoj koaliciji kuha već par mjeseci, a Zver ističe kako je kap koja je prelila čašu njegovo odbijanje da na točku Dnevnog reda stavi nove, veće cijene odvoza smeća, tako dugo dok se ne napravi reorganizacija kadrova u ČAKOM-u. 

Govor na svečanosti u povodu Dana Grada Čakovca u kojem je Darko Zver pozvao aktualnu vlast da se trgnu i preispitaju jesu li zadovoljni s onim što se učinilo prvih godinu dana u odnosu na ono što se obećavalo u predizbornoj kampanji, nikako se nije svidio gradonačelnici Ljerki Cividini.

Bez obzira što je Zver naglasio kako je ta poruka konstruktivna i s ciljem da se ispune građanima dana obećanja, gradonačelnica Cividini je pokrenula njegovu smjenu s mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Sedam od 19 gradskih vijećnika potpisalo je zahtjev za razrješenje Darka Zvera s mjesta predsjednika Gradskog vijeća s obrazloženjem, kako navode: „nemogućnosti daljnje suradnje te zbog opstrukcije rada izvršne vlasti Grada Čakovca od strane predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca“.

Što je sve rekao na press konferenciji donosimo u videu: 

 

Što slijedi? 

– Slijedi moje očitovanje unutar osam dana. Nakon toga trebam staviti na Dnevni red točku o izglasavanju povjerenja predsjedniku gradskog vijeća unutar 90 dana od primitka zahtjeva, kazao je.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE