12.8 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Crvena crta kao prevencija prometnim nesrećama

Prometne nesreće nažalost sve su učestalija pojava. Prevenciji su priskočili i Španjolci o čijem potezu ovih dana pišu mediji diljem svijeta.

Vlada Andaluzije nedavno je prvi put nacrtala crvenu liniju na mjestu gdje je prije bila dvostruka puna bijela crta. Ova crvena linija, nacrtana na državnoj cesti A-355 u Malagi, jednoj od najopasnijih u Španjolskoj, označava važan korak u poboljšanju sigurnosti na cesti, piše Večernji.hr. Na toj je cesti samo prošle godine život izgubilo deset osoba. Također riječ je o jednoj od opasnijih cesta u Španjolskoj.

Kako dvostruka bijela crta nije bila dovoljna, postavljena je crvena. Ona označava zabranu pretjecanja. Vlasti se nadaju da će to pomoći u prevenciji prometnih nesreća. Osim toga, postavit će se četiri edukativna radara kao i digitalni znakovi duž cijele ceste.

Također, cesta, otvorena 2014. godine s predviđenom dnevnom frekvencijom od 7000 vozila, sada gotovo dvostruko premašuje taj broj. Naime, dnevno njom prođe gotovo 20.000 vozila, uključujući i veliki broj teretnjaka, piše Večernji.hr.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,189FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE