3.9 C
Čakovec
Četvrtak, 2 veljače, 2023

Čakovečke mažoretkinje ubuduće će trenirati u dvorani Učiteljskog fakulteta

Nakon što smo prekjučer obaviješteni o problemu nedostatka prostora u kojima bi udruga Čakovečke mažoretkinje trenirala i uvježbavala se za nastupe, Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i gradske službe, vrlo brzo pronašle su prazni prostor i termine u kojima će ova udruga ubuduće raditi s djecom.

Riječ je o sportskoj dvorani Učiteljskog fakulteta u kojoj postoje slobodni termini za treniranje.

Čakovečke mažoretkinje dosad su trenirale u dvorani novouređenog Društvenog doma u Novom Selu Rok. No, kako su nas informirali u tamošnjem Mjesnom odboru koji skrbi o objektu, u dvorani su primijećena oštećenja, za koja je utvrđeno da su nastala prilikom njihovog treninga.

Kako su u obnovu doma uložena znatna financijska sredstva, a on zbog nedostatne visine nije pogodan na treninge mažoretkinja, odlučili su otkazati najam.

Vodstvo udruge obavijestilo je o ovom problemu Zajednicu sportskih udruga Grada Čakovca i resorne gradske službe, koje su unatoč zauzetosti dvorana temeljem ugovora potpisanih početkom godine i važećim epidemiološkim mjerama, uspjele pronaći slobodni prostor i to zahvaljujući susretljivosti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini tom je prilikom istaknula da na području Grada Čakovca djeluje velik broj udruga, a sve one za svoje treninge, susrete i nastupe trebaju prostor. Problem nedostatka prostora za sportske, ali i udruge koje se bave umjetnošću i kulturom postoji niz godina, a bivše gradske vlasti vrlo su malo učinile na njegovom rješavanju.

Situacije poput ove i ranije su se pojavljivale, a rješavane su privremenim rješenjima. Najtrajnije i najbolje rješenje je gradnja odnosno uređenje posebnih prostora za treninge, susrete i sastanke koji će biti na raspolaganju isključivo brojnim uspješnim udrugama koje djeluju na području Čakovca. Kako se ovakvi problemi ubuduće ne bi ponavljali, takve prostore uredit ćemo pomoću EU fondova, koji će nam u ovom programskom razdoblju biti na raspolaganju, zaključila je čakovečka gradonačelnica.

Prema dostupnim informacijama, Čakovečke mažoretkinje ovih dana trebale bi regulirati korištenje dvorane Učiteljskog fakulteta.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,695SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE