17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Završna konferencija: Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca

U četvrtak je u vijećnici Grada Čakovca održana završna konferencija projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca“. O projektu su govorile gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i direktorica Razvojne agencije Grada Čakovca, Damira Vresk.

Provedba projekta trajala je četiri školske godine, s Gradom Čakovcem kao nositeljem te školama čiji je osnivač Grad i Razvojnom agencijom „Čakra“ kao partnerima na projektu. Tako je putem projekta svake školske godine zaposleno onoliko pomoćnika u nastavi za koliko je temeljem prethodne provjere i prijave učenika s teškoćama u razvoju, bilo i potrebe, a odobrenim sredstvima financirani su troškovi plaća, božićnica i regresa pomoćnika, kreativne školske radionice, edukacija pomoćnika i promidžbeni materijali. Europski socijalni fond sufinancirao je 85 posto ukupnog iznosa od 8,1 milijun kuna, dok je 15 posto sufinancirano iz proračuna Grada Čakovca, što je prethodno definiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prema stupnju razvijenosti prijavitelja.

Prve školske godine, odnosno prve godine provedbe projekta zaposleno je 45 pomoćnika za 50 učenika, druge godine 49 pomoćnika za 55 učenika, treće 43 pomoćnika za 53 učenika, dok je prošle, posljednje godine provedbe projekta, zaposleno 40 pomoćnika za 49 učenika.

Zavaljujući se svima koji su sudjelovali u projektu, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, posebno je istakla sve one pomagače koji su unatoč maloj plaći ovaj posao obavljali predano i s ljubavlju, pomažući tako djeci s teškoćama u praćenju nastave.

Iako je provedba ovog projekta službeno završena, Grad Čakovec i dalje nastavlja s održavanjem visokih obrazovnih standarda pa samim time i osiguravanjem pomoćnika u nastavi. Za tekuću školsku godinu udruge su osigurale 19 pomoćnika, dok će Grad Čakovec financirati 45 pomoćnika za koje je organizirana i višednevna on line edukacija. Nastavak provedbe projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca“, očekuje se iduće školske godine za kada je najavljena nova provedba natječaja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE