18.3 C
Čakovec
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Čisti se svaki kutak Čakovca, pridružite se!

Nakon proljetnog Grad Čakovec u subote 24. rujna organizira i jesensko čišćenje okoliša u okviru ekološke akcije Zelena čistka.

Akcija je postala svojevrsni sinonim za očuvanje prirode, u koju se i naši sugrađani rado uključuju, a naglasak ima na čišćenju poznatih ilegalnih odlagališta na administrativnom području grada koje redovno obilaze i komunalni redari.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama preuzet će organizaciju u vidu osiguranja potrebne opreme, kao što su rukavice, vrećice, kontejneri, potrebna oprema i mehanizacija za čišćenje, odlaganja otpada i zbrinjavanja istog za vrijeme akcije, uključenja komunalnih službi i komunalnih redara, određivanja zbirnih mjesta, označavanja lokacija, odvoz otpada i sl.

Veće količine otpada evidentirane su na lokacijama od glavnog željezničkog kolodvora do Čakovečkog groblja, MO Novo Selo na Dravi potez šljunčanog puta kod nasipa, pročistač, divlji deponij u Krištanovca, potez I. G. Kovačića do Šenkovca, MO N. S. Rok kod šume prema Mačkovcu, poljski put N. S. Rok – Mačkovec, globetka, Dragutina Domjanića (Loka), šumarak između Savske Vesi i Totovca i prostor oko odlagališta Totovec.

Prethodnih godina i tijekom proljetne akcije, sudionici su bili predsjednici MO sa članovima, umirovljenici, lovačka društva, nogometni klubovi, razne udruge i djelatnici GKP Čakom, uz nadzor i prisustvo komunalnih redara. Pozivamo sve volontere koji žele da se i ove godine uključe u akciju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,673FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE