Aplikaciju Photomath Čakovčanca Damira Sabola Apple proglasio hitom!

Apple je ovih dana hrvatsku aplikaciju za rješavanje matematičkih zadataka Photomath proglasio aplikacijom dana.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koju proizvodi istoimena tvrtka, čiji je osnivač i direktor Čakovčanac Damir Sabol Aplikaciju Photomath u svijetu trenutno koristi oko 195 milijuna korisnika, a broj onih koji je preuzimaju nastavlja rasti. Kako nam je kazao Sabol, u Photomathu očekuju da će broj korisnika uskoro dosegnuti 200 milijuna. Najviše korisnika, otprilike četvrtina, je u SAD-u. Slijedi Rusija, pa Brazil, europske zemlje i Indonezija.

Drago nam je što nas je Apple prošlog tjedna, u ponedjeljak, proglasio aplikacijom dana, to nam je važno za promociju. Međutim, mi gradimo svoj rast na kvaliteti vlastitog proizvoda. Ne znamo što će nam taj Appleov potez donijeti u brojkama, ali za nas je svakako značajan jer tako nešto ipak treba zaslužiti. Prije svega, morate imati kvalitetnu aplikaciju i puno korisnika, a u Appleu su to prepoznali, kazao je Sabol za Index.

Sabol je tvrtku Photomath osnovao 2014. godine. Danas u njoj radi 65 zaposlenika u Hrvatskoj i 10 u Silicijskoj dolini u SAD-u. Startup je poznat po aplikaciji Photomath, koja korisnicima omogućuje da slikaju matematički zadatak i potom dobiju rješenje za njega te objašnjenje kako se do rješenja dolazi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE