11.6 C
Čakovec
Petak, 23 veljače, 2024

200 trkača na utrci 24 sata Ivanščice: Pobjednici utrke Ružica Pahor i braća Josip i Matija Meštrić

Nakon 24 sata gladijatorske borbe natjecatelja s planinom, jučer u 19 sati završila je utrka 24 sata Ivanščice.

Ružica Pahor iz Murskog Središća obranila je pobjedu na ovoj utrci iz 2019.godine, kada je bilo prvo izdanje, popevši se na vrh ukupno 12 puta. Kristina Pintarić i Marija Vugrinec zauzele su mjesto do Ružice na postolju, popevši se na Ivanščicu 10 puta.

Pobjednici među muškima su bili očekivani, vrhunski svestrani sportaši braća Meštrić iz Novog Marofa. Matija i Josip Meštrić od petka u 19 sati, kada je bio start ove utrke, do subote u 19 sati ukupno su se 16 puta popeli i sišli s vrha Ivanščice.  Prošle godine to im je poslo za rukom 13 puta, a  ove su godine i postavili novi rekord utrke. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Nino Vinković, član kluba SRD 315 Sjeverozapad, koji se na Ivančicu popeo i s nje sišao ukupno 14 puta.

U nastavku donoimo prioćenje organizatora koje je stiglo nakon utrke:

-Format utrke pokazao se kao pravi pogodak još 2019.godine kada je kod natjecatelja pobudio veliko zanimanje. Tada su se na startu utrke našli i ljudi koje inače nismo viđali po utrkama. I planinari. Svima njima poseban je izazov bio vidjeti granicu svoje izdržljivosti. Jer svatko od nas se popeo na vrh Ivanščice. Jednom u danu. Neki možda i dva puta. Ali penjati se 24 sata na vrh bilo je tada nešto novo. Prošle godine, godine kada zbog koronavirusa nisu održavane utrke, utrka 24 sata Ivanščice nije se održala. Zato smo svi s nestrpljenjem pratili ovogodišnju situaciju. Klub je odlučio, zbog velikog interesa ljudi, postaviti datum utrke i krenuti s organizacijom. Kada je bilo jasno da će epidemiološke mjere dozvoliti održavanje utrke, 200 slobodnih mjesta vrlo brzo je zauzeto. Mnogobrojni pozivi natjecatelja kojima, na žalost, nismo mogli dozvoliti start utrke radi ograničenog broja natjecatelja, daju naslutiti da se na startu u petak moglo naći i duplo više natjecatelja.

Organizacija ove utrke ne bi prošla bez mnogobrojnih volontera iz kluba SRD 315 Sjeverozapad i njihovih prijatelja koji su kroz dan i noć pomagali natjecateljima, ne samo oko hrane i vode. Za izdržati ovakve napore kakve su prolazili natjecatelji u ovih 24 sata važno bilo, osim fizičke i psihičke pripremljenosti, i bodrenje.  Pravo sportsko ozračje vladalo je u petak i subotu na Ivančici, a najviše natjecatelja išlo je stazom Konj. Iako, koncept utrke je takav da se staza kojom se dođe do vrha Ivanščice mogla birati, stoji u priopćenju.

Iz kluba SRD 315 Sjeverozapad najavljuju skoru 2. humanitarnu utrku anđela, kojoj su suorganizator, a koja će se održati 9.svibnja. A za sve one željne trail trčanja s pripremama su već krenuli za, sada već tradicionalan, Ravna gora tral.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE