Župljani Župe Selnica ispratili svojeg župnika Tomislava Leskovara

Ispraćaj župnika Tomislava Leskovara
Ispraćaj župnika Tomislava Leskovara

Na svetoj misi koju je predvodio župnik Tomislava Leskovar izmjenjivali su se osjećaji tuge, sreće, sjećanja…

 Prigodne riječi uputili su Nikola Bistrović ispred Crkvenog vijeća, Ignac Šardi ispred Lovačkog društva Selnica, koji je ujedno i pročitao stihove napisane u spomen župniku Leskovaru, Igor Bodulica u ime KUD-a Selniica, Magdalena Kočila u ime Crkvenog župnog zbora.

 U ime Općine Selnica obratio sam se načelnik Ervin Vičević:

 – Tomislav Leskovar, ne samo naš župnik, nego naš prijatelj, a prije svega čovjek! Hvala Ti Tomislave na našem zajedničkom radu, hvala Ti što smo zajedno organizirali hodočašća putem hrvatskih stratišta, hvala Ti na potpori kod izgradnje Vatrogasnog doma, hvala Ti na svemu.

 Zvao sam i druge svećenike na naša hodočašća, no nisu svi bili hrabri to napraviti. Naša hodočašća, osim u javnosti, zapisana su i u našim srcima. Upravo ovih dana stigla je i čestitka iz Ministarstva kulture, odnosno 50 tisuća kuna za program zaštite na pokretnim kulturnim dobrima. Dugo godina smo ovo pripremali. Pomogli smo uvijek kad smo mogli. Obnova farofa zajedničko je djelo, a izgradnja kapelice u Zebnacu je bila realizirana uz tvoju punu podršku. Uspjesi su veliki!

 Odabrao sam kao poklon zlatni križ s hrvatskim pleterom, a na pozadini piše Općina Selnica. Slika će te uvijek podsjećati na Tvoju crkvu i sve radosne trenutke tvojeg boravka u Selnici.

 Ne ideš daleko i družit ćemo se i dalje. Neka Te i dalje prati Božji blagoslov, a župljani Đurđevca dobivaju čovjeka i župnika kojeg su samo mogli poželjeti. Blagoslovljen Tvoj put. 

Ujedno, na kraju da objasnim onima koji pišu krive podatke.

 Župa Selnica kroz povijest jedna je od najvećih Međimurskih župa, a u povijesti je i sadašnji Grad Mursko Središće bio dio župe Selnica. Mjesto Štrukovec je sastavni dio župe Selnica i župa Selnica je župa za sebe i nikako nije dio župe Mursko Središće.

Ostavi komentar