Zoran Topolnjak: Zašto i dalje traje karate-agonija u Strahonincu?!

Vijećnici Strahoninca održali su 8. sjednicu online. Među točkama na dnevnom redu našle su se dvije koje su posebno u oko ubole vijećnika Zorana Topolnjaka.

Iako nije mogao osobno prisustvovati sjednici, požalio se na donesene odluke vezane za povećanje cijene vrtića i dimnjačarskih usluga. 

– U Strahonincu se održala online sjednica Općinskog vijeća na kojoj su donesene odluke o povećanju cijene dimnjačarskih usluga te vrtića, sve to može biti i opravdano uz pravilne analize, no one su izostale. Uz paradoks da je sjednica online, a nisu ispunjeni nikakvi uvjeti za istu, radi se o odlukama o dizanju cijena vrtića i jaslica za 50 posto bez predstavljenih financijskih rezultata, kao i dimnjačarskih usluga, kaže Topolnjak.

 Da ne govorim da agonija oko djece koja ne mogu trenirati u Domu kulture kojim se koriste ljudi iz drugih općina, koji su se bez razloga našli između dviju vatri, požalio se vijećnik Topolnjak pritom misleći na nezgodnu situaciju koja se već od prošle godine vuče u javnosti. 

Podsjetimo, još 21. siječnja 2022. godine djeci koja treniraju karate u Strahonincu zabranjeno je korištenje dvoranom u Društvenom domu Strahoninec iz epidemioloških razloga. Zabranu je potpisao općinski načelnik Franjo Lehkec, dok su se ostale udruge nastavile koristiti općinskim prostorima.

O tome kakvo je sad stanje s korištenjem općinskim prostorijama pitali smo načelnika Lehkeca. 

– Trenutno u prostorijama Doma nema slobodnih termina za dodjelu prostora. Ako se oslobodi prostor za korištenje prostorijama Doma, svakako će škola karatea biti obaviještena o tome te će se dodijeliti slobodan prostor, zaključuje. 

Ostavi komentar