Zlato u Češkoj za Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće

Pjevački zbor Josip Vrhovski (1)

Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće ponovo je osvojio zlato na 47. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova MUNDI CANTANT u Češkoj, Olomouc 2019. godine
Natjecanje se održalo u Palači Bohemia ispred šest članova žirija čiji je predsjednik bila Andrea Brown (GBR), te članovi: Jakub Martinec (CEZ/CAN), Gabriel Rovnak (SVK), Ian Lim Kean Seng (MYS) i Jan Vičar (CEZ).

U natjecanju je sudjelovalo 29 zborova iz 9 zemalja u raznim kategorijama.
Bez imalo skromnosti i ovaj put može se reći da je zbor Josip Vrhovski ponovo bio ambasador koji je dostojno i s ponosom predstavljao općinu Nedelišće, Međimursku županiju i Hrvatsku na jednom tako velikom međunarodnom natjecanju.
– Moram priznati da je osmjeh na licima članova u trenutku proglašenja govorio više od riječi kad je na Gornjem trgu sa stupom Svetog Trojstva i ove godine bilo izrečeno ime Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće, kazala je predsjednica zbora Ivanka Novak koja je na kraju programa svima čestitala te zahvalila na trudu, požrtvovnosti i odricanju koje od svakog ponaosob iziskuje angažman u zboru.

Priznanje su na pozornici s ponosom primili voditelj zbora prof. Branimir Magdalenić i korepetitorica Anita Magdalenić. Čestitke su se nizale jedna za drugom i još uvijek stižu putem Facebooka. Bilo je i onih svima u zboru posebno dragih, a to su čestitke Ljerke Tkalčec dugogodišnje suradnice zbora i Mladena Posavca koji je u pratnji zbora svaki put kad mu to vrijeme dopušta.

Pred zborom je ove godine još puno nastupa koji doduše nisu svi natjecateljskoj karaktera, ali za svaki se od njih treba posebno pripremiti. Osim nastupa na svečanoj sjednici općine Nedelišće, tu je i onaj u Črečanu za 100-tu obljetnicu DVD-a Črečan, pa smotra zborova u Svetoj Mariji.
Prije ljetne stanke, u subotu 29. lipnja 2019. godine zbor putuje u Mađarsku na poziv predstavnika općine Balatonszarszo nastupiti na njihovom Nacionalnom susretu zborova gdje će nastupiti kao gost programa.

 

Ostavi komentar