Zlatna misa monsinjora Leonarda Logožara u Goričanu

Umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije mons. Leonard Logožar proslavio je u nedjelju 05. srpnja 2020.godine u Goričanu  svoju zlatnu misu – 50 godina svećeništva.

Mons. Leonard Logožar rođen je 05. srpnja 1945. godine u Goričanu, s petnaest godina odlazi na školovanje Zagreb u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište. Nakon deset godina školovanja, krajem lipnja 1970. godine za svećenika zaređuje ga  tadašnji zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić. Svetu Mladu misu imao je 5. srpnja 1970. godina u Goričanu, uz mentora tadašnjeg župnika u Goričanu Stjepana Ošlaja. Bio je kapelan u Nedelišću, župnik u Daruvaru a nakon toga dolazi u Međimurje, u Štrigovu u župu  sv. Marije Magdalene, tu je proveo najveći dio svoje svećeničke službe i na kraju tu je i umirovljen 2017.godine.

Zlatomisnik  je u parku župne crkve sv.Leonarda, na otvorenom ispred pastoralnog centra Dobri pastir u Goričanu predvodio svečano misno slavlje uz braću svećenike i  uz domaćeg župnika Josipa Drvoderića.

Svečano slavlje zlatne mise pjesmom i glazbom pratio je mješoviti pjevački zbor župe Goričan, a na misi su bili članovi Cehovskog društva koji su sa novim svijećnjacima uveličali ovo slavlje a predsjednik Josip Vargec se u nadahnutom i lijepom govoru zahvalio zlatomisniku za sve duhovne i materijalne darove njegovog svećeničkog života u svim mjestima gdje je obavljao svećeničku službu ali i za svoj voljeni Goričan.

Zahvalnim govorom i darovima  zlatomisniku Leonardu Logožaru obratili su se i domaći župnik Josip Drvoderić, Marija Čavlek  lijepom pričom, ispred crkvenog mješovitog zbora kantorica Danijela Špoljarić te  načelnik općine Goričan Mario Moharić.

Monsinjor Leonard Logožar prije nekoliko godina dao je izraditi novi mramorni stol  ispred oltara u crkvi sv. Leonarda, pomagao je društva u Goričanu vinskom kapljicom jer je slovio kao odličan vinar, a bio je strastveni ljubitelj pjesma koje je izvodila Limena glazba Goričan te bio dobar prijatelj s kapelnikom, sada pokojnim Leonardom Gudlinom. Nakon svečane svete mise mnogi mještani stisnuli su ruku zlatomisnika u znak čestitke, zahvale i zaželjeli mu još puno lijepih godina života. 

(Tekst i foto: Tomislav Gudlin)

  

 

Ostavi komentar