Zbog nestašice ulja u Njemačkoj u jednom lancu prodavali ga samo starijima od 18 godina!

Ilustracija: Nakratko su htjeli spiječiti dovitljive obitelji da se dokopaju željenih količina ulja čija je prodaja ograničena
Voditelji trgovine Lidla u Norderstedtu u njemačkoj Saveznoj zemlji Schleswig-Holstein kratko su vrijeme prodavali suncokretovo ulje samo onim kupcima koji imaju više od 18 godina.
Na tako drastičan potez kojim su izazvali bijes građana odlučili su se jer su mnogi roditelji slali djecu u trgovinu po ulje nakon što bi sami prethodno kupili bocu ulja, piše Fenix Magazin. Podsjetimo, zbog nestašice ulja u trgovinama se može kupiti samo jedna boca ulja po kućanstvu. – U Lidlu u Norderstedtu (Schleswig-Holstein) nekoliko je kupaca pokušalo zaobići ovo pravilo te su svoju djecu pojedinačno slali na blagajnu kako bi dobili još boca suncokretova ulja. Stoga su voditelji trgovine morali reagirati zabranom prodaje suncokretova ulja djeci – poručili su iz te podružnice Lidla.

Vijest se brzo proširila društvenim mrežama, a mnogi kupci iskazali su ogorčenje i bijes ovakvim postupkom Lidla. No, ima i onih koji kritiziraju kupce koji žele na takav način doći do više boca ulja. Naposljetku se oglasila tvrtka Lidl Grupe koja se nije složila s takvim postupkom svoje podružnice te su spornu mjeru odmah povukli. – Molimo naše kupce za razumijevanje i želimo se ispričati za sve neugodnosti. Mjera je odmah povučena – poručili su iz Lidl Grupe.

Ostavi komentar