Vuzmeni zajtrek u Čakovcu

Vuzmeni zajtrek u Čakovcu
Prezentirane uskrsne delicije mamile su sa svih strana

Udruga uzgajivača svinja Međimurja priredila je danas doista nesvakidašnji događaj za građane. Naime, u Čakovcu je organizirala prvu izložbeno-degustacijsko-edukativno-prodajnu manifestaciju pod nazivom „1. VUZMENI ZAJTREK“ . Želja im je na jedan poseban način skrenuti pozornost šire društvene zajednice, kako žitelja Grada Čakovca i Međimurske županije tako i brojnih posjetitelja i gostiju, na važnost očuvanja baštine, tradicije i običaja Međimurja u vrijeme Uskrsnih blagdana.

Glavni cilj manifestacije je istaknuti tradiciju lokalne poljoprivredne proizvodnje i gastronomske kulture, omogućiti povezivanje potrošača s lokalnim proizvođačima svinjskih mesnih delicija – šunke i kobasica, povrća (luka, rotkvica i hrena), jaja, domaćeg kruha proizvedenog na tradicionalni način… te obiteljskih gospodarstava koja izrađuju cekere, košare, prekrivke za Uskršnje košare za posvetu hrane.

Nadalje, ovom manifestacijom žele se naglasiti Uskršnji običaji poput uređenja stola, pripreme i prezentacije hrane, a isto tako, dječje radionici bile su prilika da mlađe generacije ponešto nauče od starijih.

Sudeći po broju posjetiteljima i njihovim punim tanjurima slanih i slatkih delicija, manifestacija je i te kako dobrodošla.

 

Ostavi komentar