Vuk, Štefulj i Vizinger s mladom reprezentacijom U-21 izborili EP 2021.

Mlada reprezentacija Hrvatske U-21 se nakon teških i burnih kvalifikacija iskalila u posljednjem kolu nad vršnjacima iz Litve pobjedom 7:0, zauzela drugo mjesto u svojoj skupini kvalifikacija i plasirala se na Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj. 

Međimurski nogomet nakon dužeg vremena ima u mladoj reprezentaciji čak tri igrača koji će tako biti u najužim kombinacijama Igora Bišćana da budu među 22 člana reprezentacije koja putuje na EP. To su: napadači Dario Vizinger i Matej Vuk te lijevi bočni Daniel Štefulj.

Na ruku našima išli su ovaj put svi drugi rezultati zahvaljujući kojima je Hrvatska među pet drugoplasiranih reprezentacija koje su ipak izborile EP.

Najprije je u našoj skupini Škotska izgubila od Grčke, a trebala joj je pobjeda da bude druga, a onda je za plasman Hrvatske trebao kiks barem jedne drugoplasirane reprezentacije iz ostalih skupina koje su trebale pobjedu protiv svojih pobjednika. I to se ostvarilo, dvije reprezentacije nisu slavile pobjedu i Hrvatska U-21 je na EP 2021.

Više o međimurskim mladim igračima koji konkuriraju za nastup na EP čitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina u petak 20. studenoga.

Foto: HNS

Ostavi komentar