Vizinger nastavlja zabijati za Celje, okruglim 20. zgoditkom donio sva tri boda protiv Brava

dario_vizinger_nkcelje_nasivani_534-688x460-688x445
Foto: NK Celje

NK Celje uz Muru najugodnije je iznenađenje ove sezone u Prvoj slovenskoj ligi. Posebno dobro zvuči da su za obje lijepe nogometne priče itekako zaslužni mladi međimurski nogometaši: Dario Vizinger i Luka Bobičanec.

I dok je Bobičanec zablistao odmah nakon korona stanke, Vizinger je sve bolji kako se nikad duža sezona bliži kraju.

Celje je tako i dalje zahvaljujući i njegovim golovima u igri čak i za naslov slovenskog nogometnog prvaka. Posebno vrijedan je postigao u ovom kolu na teškom gostovanju kod neugodnog Brava, u kojem igra primjerice velika Dinamova golgeterska nada Baturina, ali ga je u petak zasjenio Vizinger.

U samoj završnici utakmice mladi Nedelišćanac ukrao je loptu obrani Brava i u solo prodoru zabio za 2:1.

Bio je to njegov  ‘jubilarni’ 20. gol za ponovno solo preuzimanje vodstva na ljestvici strijelaca 1. slovenske lige u kojoj mu je glavni konkurent nekad velika Hajdukova nada i mladi hrvatski reprezentativac Ivan Vukušić koji je zabio 19.

Za Vizingera postoji interes više inozemnih klubova, već ranije je jako zagrizao primjerice poznati, ali zadnjih par godina financijski ne baš dobrostojeći grčki Panathinaikos, tako da je potez Celja da ga dovede u svoje redove iz Rijeke gdje nije dobio pravu priliku bio izvrstan, a uz izgledan transfer u puno jači klub i ligu i još bolji posao.

 

Ostavi komentar