Višestruko nagrađivana Tereza37 u kino distribuciji u Čakovcu

Nakon trijumfalne pulske premijere 2020. godine, bogatog festivalskog života i brojnih priznanja, dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić stiže u nezavisna domaća kina. Već u petak, 25. lipnja, i u nedjelju, 27. lipnja, film se može pogledati i u Centru za kulturu Čakovec.

– Jako sam sretan što naša Tereza37 napokon kreće u svoj pravi kino život. U ovo ludo epidemijsko doba mislim da je dobra odluka krenuti u otvorenom kinu, jer premijere bez gledatelja su tužne. Nadam se da će se publici svidjeti film. Mislim da svatko može naći u njemu nešto svoje jer je veoma životan. Kao i život, nudimo ‘šaku suza, vriću smija,” rekao je redatelj Danilo Šerbedžija povodom početka kinodistribucije Tereze37

Tereza37 je ujedno prvi hrvatski igrani film u kojem će moći uživati osobe s oštećenjem vida, zahvaljujući suradnji s udrugom Pari Pikule te mobilnoj aplikaciji MovieReading koju su prilagodili hrvatskom tržištu. Aplikacija je dio projekta Film koji uključuje koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra.  

 

 

Ostavi komentar