Vincekov pohod ove godine u skromnijem i prilagođenom izdanju

Budući da se za Vincekovo u vinograde i brege ide po svakom vremenu, mi ćemo tu tradiciju zadržati, ali ćemo zbog epidemioloških mjera organizaciju Vincekovog pohoda prilagoditi, javljaju iz Planinarskog društva ”Bundek” Mursko Središće.

Pohod će biti otvorenog oblika od 15. do 30. siječnja pa svatko tko želi može u tom vremenskom roku proći stazu. Staza će bitI markirana tako da se svatko na njoj lako može snaći, a kreće kao i u dosadašnjim izdanjima: od Toplica Sv. Martin (kraj zatvorenih bazena) preko Grkaveščaka, Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga, do Murskog Središća. Oko 14.5 km, preko pet brežuljaka od kojih ni jedan nije viši od 300 metara.

Neće biti organiziran autobusni prijevoz iz Murskog Središća, neće biti organiziranih stajanki niti Vincekovog obreda, startnine nema.

Cilj će biti u Lučici u centru Murskog Središća kraj Beach bara „Trska“, a oni koji skupljaju žigove, mogu si pohod potvrditi u „Trski“ (uz predočenje fotke s pohoda).

GPX zapis Vincekovog pohoda možete preuzeti sa stranice www.bundek.hr

Društva koja dolaze organiziranim prijevozom iz drugih krajeva, trebaju se najaviti organizatoru kako bismo se dogovorili i dodijelili im vodiča koji će ih po stazi sprovesti.

Kontakt telefon: Sonja (091 545-7377), Renato (098/555-609, SLO: 00386-70/229-270).

Iako to nije Vincekov pohod na kakav su sudionici navikli, Vincek na kojem na svakom brdu odzvanja glazba, na kojem se šire zagrljaji, susreću stara i sklapaju nova prijateljstva, iz planinarskog društva vjeruju da će sudionici razumjeti ozbiljnost epidemiološke situacije i organizacijskih promjena kojima se do posljednjeg trenutka moraju prilagođavati.

– Hodamo na vlastitu odgovornost, čuvamo okoliš i pridržavamo se proporučenih epidemioloških mjera – poručuju iz ”Bundeka”.

Ostavi komentar