Vijećnici Pribislavca otpisali dug općine: Konačna milijunska šteta se i dalje zbraja

Pribislavec vijeće
Pribislavec vijeće

Novi sastav vijeća u Pribislavcu zasjeo je na 3. sjednici Općinskog vijeća. Pred vijećnicima se našlo 10 točaka dnevnog reda. Odluke po točkama od 1. do 7. donesene su jednoglasno.

Od važnih stvari za općinu Pribislavec pod točkom 5. za 2013. i 2014. godinu otpisana su potraživanja u iznosu od 619.021,33 kuna, a za koja je utvrđeno da su nenaplaćena i/ili nenaplativa zbog zastare, prestanka postojanja pravne osobe ili drugih pravnih i/ili stvarnih razloga. 

Pod točkom 6. za razdoblje do 2010. godine otpisana su potraživanja u iznosu od 73.671,30 kuna, a za koja je utvrđeno da su nenaplaćena i/ili nenaplativa zbog zastare, prestanka postojanja pravne osobe ili drugih pravnih i/ili stvarnih razloga.

– Točke 5. i 6. bilo je nužno provesti slijedom nemilih događaja koji su se desili u Općini Pribislavec, a radi daljnjeg knjigovodstvenog funkcioniranja jedinice lokalne samouprave, pojasnio je načelnik Matija Ladić misleći na pronevjerene milijune bivše vlasti u Pribislavcu. 

Od ostalih točaka pod brojem 10. donesena je Odluka o financiranju godišnje članarine u knjižnici Nikola Zrinski Čakovec učenicima OŠ Vladimira Nazora, Pribislavec u punom iznosu, a povodom 2021. koja je godina čitanja. Predlagač je bio predsjednik vijeća Zoran Tomašić.

Ostavi komentar