VIDEO: Mirko Švenda Žiga i Mario Rucner u novoj glazbenoj suradnji pjesmom Tebi pripadam!

Pjesma i spot Tebi pripadam jedna je od rijetkih pjesama o Međimurju na štokavskom narječju. Nastala je iz prijateljstva i glazbene suradnje između virtuoza na violi Maria Rucnera i poznatog međimurskog pjevača Mirka Švende Žige. 

Spot je sniman na lokacijama Murskog Središća i Peklenice, na prijedlog Mirka Švende Žige koji je poznat po tome što je patriot.

– Pristao sam na ovu suradnju jer je specifična. Govori o Međimurju, a tekst je pisan na štokavštini. Mario i ja smo dugogodišnji suradnici i prijatelji, njegova obitelj već pet godina sudjeluje u mojem projektu Najljepša obiteljska priča, rekao je Mirko Švenda Žiga. 

Mario je objeručke prihvatio ideju, jer kako nam je rekao u razgovoru, voli cijeli svijet, ali mu je posebno ugodno u Međimurju, te je oduševljen ljepotama, tradicijom, gastronomijom i ljudima.

– Žigu sam osjetio kao velikog čovjeka i odličnog glazbenika. Mursko Središće bilo je zgodno za spot, jer je na granici, a pjesma upravo govori o lutanju po svijetu, a razlozi mogu biti ljubav, posao, a neki su i prisiljeni. Sve smo imali na jednom mjestu, rijeku, znamenitosti, bilo je jedinstveno iskustvo, rekao je Mario Rucner. U spotu su sudjelovali članovi KUD-a Mura koji su u narodnim nošnjama stvorili još efektniji etno štih pjesme.

Suština pjesme se bazira na mlade ljudi koji odlaze iz domovine, a upravo ih pjesma tjera na razmišljanje da ostanu ili da se vrate doma. Simbolično je odabran most u Murskom Središću koji je granica. 

– Poruka je da smo ostali tu, u Murskom Središću, gradu rudara, te iako je posao rudara težak, u spotu smo rekli da ovdje ima mjesta za sve. Dijelovi su snimljeni i u Peklenici, mjestu koje po nafti jače od Texasa i Nevade, ali se mi s tim premalo štimamo. Upravo taj izvor nafte je dodatan simbol za izvor nade, ideja, te obitavanja ovdje u Međimurju, u Hrvatskoj, dodao je Žiga. 

Žiga je dodatno zahvalio Bajzovim dvorima koji su prepustili mjesto u restoranu gdje su plesni pod zauzeli plesači Marko Šapina i Anja Alispahić.

U nastavku pogledajte spot pjesme Tebi pripadam!

Ostavi komentar