Velika korona kriza u Splitu: Covid-19 ušao u starački dom s više od 300 štićenika!

maske korona
Foto: Pixabay

Nažalost, dogodilo se ono što se pod svaku cijenu željelo izbjeći. Zaraza koronavirusom je “ušla” u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, u kojemu boravi veliki broj štićenika. Neslužbena brojka kazuje kako u tom objektu boravi 327 štićenika.

Prema informaciji koju je večeras u telefonskom razgovoru potvrdio i ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, koronavirus se pojavio na drugom katu staračkog doma i za sada je na koronavirus pozitivno 10-tak štićenika doma.

– Radi se staračkom domu čiji je vlasnik država. Svi oni za koje se utvrdi kako su zaraženi koronavirusom ili koji su bili u kontaktu sa pozitivnim štićenicima doma, bit će izolirani i primljeni u KBC Split. Sve je pod kontrolom epidemiologa i prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Nažalost dogodilo se u Splitu, ono što smo najmanje željeli, jer su starije skupine naših sugrađana najugroženije, rekao nam je ministar Beroš.

Kako doznajemo, na drugom katu, na kojemu se pojavio koronavirus, boravi ukupno 50-tak korisnika Doma, a prema neslužbenoj informaciji na tom se katu nalaze polupokretni korisnici. Prvi kat je predviđen za pokretne korisnike, a treći za potpuno ne pokretne, piše slobodnadalmacija.hr.

Ostavi komentar