Makedoncu koji je tijekom brutalnog obračuna u Varaždinu ozlijedio petoricu mladića određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 1. svibnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Sjeverne Makedonije (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i četiri kaznena djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. u vezi čl. 34. KZ-a, javlja DORH.

Brutalan obračun u centru Varaždina: Stranac ozlijedio petoricu mladića, zadao im je više ubodnih rana

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 23-godišnjak 28. travnja 2022. oko 3:00 sata, na ulici u centru Varaždina, zadao 23-godišnjaku dva uboda nožem u tijelo i nanio mu tešku ozljedu (otvorena rana trbušne stijenke s unutarnjom ozljedom).

Osnovano se sumnja i da je, istom prilikom, nožem zadao više uboda i reznih rana još četvorici oštećenika te im nanio tjelesne ozljede.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar