Varaždin bi uskoro mogao postati lokacija za snimanje filmova, serija, reklama i videospotova!

Varaždin za ovog adventa.

Filmski ured Varaždin uspostavio kontakt s velikom producentskom kućom iz Mumbaija.

Uz to, grad cilja postati poželjna lokacija za snimanje filmova, serija, reklama, videospotova i drugih produkcija, piše Poslovni dnevnik. Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin koje je s podrškom Grada osnovalo Ured još 2017., kao jedan od pet formalno takvih u Hrvatskoj, nedavno je uime Ureda na međunarodnom događanju Focus 2021 u Londonu imala online sastanak s indijskom tvrtkom Europa Media&Entertainment, koja predstavlja filmske lokacije u Mumbaiju (Bombay).

-Indijski producenti iskazuju velik interes za snimanje u Hrvatskoj. Kroz razmjenu mailova ćemo još detaljnije predstaviti Varaždin i okolicu kao potencijalne filmske kulise, ističe Velimirović Vukalović. Uskoro, u veljači 2022., stiže jedan producent iz Mumbaija.

-Ono što očekujem od tog posjeta je promocija grada Varaždina i cijele županije ne samo u smislu potencijalnih lokacija za snimanja, već i u turističkom. Razgovarali smo o mogućnosti dovođenja instagramera iz Indije koji bi na svojim profilima popratili našu regiju.

Želimo u POU pokrenuti niz aktivnosti vezanih uz kreativne industrije pa sam predložila gostu iz Indije da održi predavanja u Varaždinu na temu Bollywooda i da prikažemo njegova dva igrana filma u gradskom kinu Gaj, otkriva ravnateljica.

Ostavi komentar