Uspješna akcija Zelena čistka u Čakovcu: Skupljeno 1.960 kilograma raznog otpada

Zelena čistka Čakovec
Zelena čistka Čakovec

Proteklog vikenda na administrativnom području Grada Čakovca održana je akcija Zelena čistka. Građani su čistili područja uz poljske puteve, šumarke i livade u koje neodgovorni građani nelegalno odlažu otpad.

Iako je iz godine u godinu takvih površina manje, još uvijek ima dosta ljudi koji prirodu doživljavaju kao mjesta na kojem se može bez obveze odložiti razni otpad.

Akcija je održana u naselju Čakovec te na području mjesnih odbora Krištanovec, Kuršanec, Novo Selo na Dravi, Mačkovec i Savska Ves. Ukupno je u ovoj akciji, prema podacima koje smo dobili iz GKP „ČAKOM“ skupljeno, odvezeno i na deponiji Totovec zbrinjeno 1.960 kilograma raznog otpada. Treba napomenuti da se skupljao samo sitni otpad, dok će onaj krupniji koji je otkriven prilikom provođenja akcije zbrinuti gradske komunalne službe u suradnji s GKP „ČAKOM“.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini zahvaljujući se građanima koji su se odazvali ovoj akciji, istaknula je da još uvijek među nama žive podjedinici koji se neodgovorno odnose prema okolišu.

– Unatoč svim naporima koje građani, mjesni odbori i gradske komunalne službe poduzimaju tijekom godine, još uvijek postoje oni koji smatraju da je rješenje otpad odložiti tamo gdje ga nitko ne vidi. Tako zagađuju okoliš, ali i onemogućuju boravak građana u prirodi i uživanje u njoj, rekla je gradonačelnica. U ovakvim akcijama građani uklanjaju otpad iz okoliša, ali se i cijela zajednica educira o važnosti čuvanja prirode zbog nas i naše djece. Gradonačelnica Cividini najavila je da će se ovakve akcije na cijelom gradskom području i ubuduće organizirati.

U četvrtak „Zelena čistka“ provest će se u naselju Mihovljan, s početkom u 16 sati, izvijestili su iz Grada Čakovca.

Ostavi komentar