U subotu posjetite osmi Međunarodni festival suvremene poezije MURAKON u Žabniku

U subotu, 31. srpnja s početkom u 20 sati uz obalu rijeke Mure u labirintu ljubavi kod Centra za posjetitelje Žabnik održat će se osmi međunarodni festival suvremene poezije MURAKON.

Sudjeluju autori iz više država

Pred nama je osmi međunarodni festival suvremene poezije MURAKON koji se održava na otvorenom prostoru, u prekrasnom ambijentu na obali rijeke Mure kod Centra za posjetitelje u Žabniku.

Na festivalu su već nastupala mnoga značajna imena srednje europske književnosti poput Marka Gregura, Darije Žilić, Božice Jelušić, Barbare Korun, Admirala Mahića i mnogih drugih, a ovogodišnji gosti bit će hrvatski publicist, pjesnik i novinar Marijan Grakalić, mladi pjesnik Vladimir Tomaš, Suzana Tratnik iz Slovenije i Ištvan Teri iz Mađarske.

Događaju će prisustvovati i predsjednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc, te novoizabrani predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić.

Posebno priznanje za jednog umjetnika

Kao i svake godine, tako će i ove biti dodijeljeno priznanje „Zaštitnik rijeke“ umjetniku ili aktivistu koji svojim djelima i aktivnostima uspješno doprinosi zaštiti prirodnog okoliša rijeke. Kao poveznicu ćemo ove godine povodom festivala postaviti djela povezana s tematikom rijeke.

Organizatori pozivaju da im se pridružite i uživate u dobroj literaturi, zanimljivim autorima, predivnom ambijentu i djelima umjetnika.

U slučaju kiše festival se održava na istoj lokaciji u etnografskoj zbirci na katu Mlinarske kuće.

Ostavi komentar