U promet pušten novi nadvožnjak u Goričanu koji je spoj autoceste prema mađarskoj granici

U ponedjeljak ujutro 29. lipnja, a nakon što je novi čvor Graničnog prijelaza Goričan dobio novi spoj na autocestu A4 Zagreb – Goričan – mađarska granica, novi nadvožnjak i dozvolu za promet, radnici Hrvatskih cesta jednostavno su premjestili prometne znakove i zapreke koje za prolazak vozila i to je bilo to – novi spoj je otvoren. Radove vrijedne 24 milijuna kuna izvele su tvrtke Tegra i Kolas Hrvatska. Novi je čvor završen u roku manjem od godinu dana. 

Izgradnjom novog čvora Goričan na autocesti omogućuje se revitalizacija starog Graničnog prijelaza Goričan koji  je godinama bio ponos države kao jedan od najprometnijih. Samo prošle godine kroz novi i stari Granični prijelaz Goričan je prošlo 5,56 milijuna  putnika i 150.000 kamiona. 

Iz zraka smo snimili novi nadvožnjak koji možete pogledati u nastavku u videu:

Iz zraka je snimljen i stari granični prijelaz Goričan koji je do nedavno bio velika žiža, te je okupljao veliki broj turista i domaćih mještana koji su koristili ovaj prijelaz. Uz novi nadvožnjak granični prijelaz ponovno će oživjeti.

Ostatak aktualne priče o nadvožnjaku u Goričanu pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 3. srpnja!

Foto: Mario Golenko

 

Ostavi komentar