U Prelogu se danas obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja

Iako se Svjetski dan oralnog zdravlja svake godine obilježava 20. ožujka, u Prelogu će se obilježiti danas, 7. svibnja, u 9 sati i 30 minuta na Trgu Slobode ispred Doma kulture. 

Organizatori događanja su Društvo Naša djeca Prelog i Hrvatsko stomatološko društvo HLZ-a Čakovec, koji pozivaju sve zainteresirane na druženje, pregled zubiju, bojanje bojanki , slušanje priče o Gricu i Grecu i pripremu zdravih smoothija.

Ovogodišnji Svjetski dan oralnog zdravlja u cijelom se svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava pod sloganom „Budi ponosan na svoja usta“, kojim se želi ukazati na to kako nezdrava usta mogu ozbiljno utjecati na svaki aspekt života kao što su emocionalno, socijalno, mentalno i cjelokupno fizičko blagostanje.

Oralne bolesti su glavni zdravstveni problemi u mnogim zemljama i mogu negativno utjecati na kvalitetu života s obzirom na to da uzrokuju bol i nelagodu, socijalnu izolaciju i gubitak samopouzdanja, a često su povezani s drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Važno je znati da se većina stanja oralnog zdravlja može spriječiti i liječiti u ranoj fazi.

 

Ostavi komentar