U Centru za kulturu Čakovec večeras pogledajte tango ples

Večeras, u 20 sati u Centru za kulturu otplesat će se jedna tanda, što je niz od  četiri pjesme, pri čemu će jedna od njih biti poseban oblik tanga – milonga.
Nastao u Buenos Airesu početkom prošlog stoljeća, tango je u svojim počecima bio ples imigranata, ljudi koji su napustili svoje obitelji i Europu u potrazi za boljim životom u Argentini. Iako tango u sebi nosi svojstvenu “imigrantsku” tugu, danas je ovaj ples prekrasan oblik zabave i druženja za veliki broj svojih zaljubljenika diljem svijeta.
Ruža, mrežaste čarape, visoki rasporak na haljini, prve su asocijacije na argentinski tango. Holivudski filmovi redovito nam donose dramatiziranu sliku ovog plesa koja je ipak nešto drugačija od istine.Pleše se na posebnim tango plesnjacima koji se zovu “milonge”, a plesače možete vidjeti u večernjih haljinama i odijelima jednako kao i u trapericama i tenisicama. Zaljubljenici u tango sate provode na plesnom podiju i kažu da je tango svojevrstan oblik opuštanja i načina života, te da bez njega više ne bi mogli.’

Ostavi komentar