Treći dan traje velika potraga za Markom Kovačićem na Dravi, kanalu i jezeru kod Otoka i Preloga

Potraga za Markom Kovačićem odvija se na rijeci Dravi, kanalu i terenu kod Otoka

Treći je dan otkako je policija u nedjelju objavila nestanak Marka Kovačića i krenula velika organizirana potraga (četiri ukupno, jer se tragati počelo odmah u subotu).

Njegov je automobil (prema fotografijama s društvenih mreža riječ je o stiliziranom Golfu II) pronađen u subotu 23. svibnja kod dravskog mosta koji vodi prema Hrženici i Podravine kraj Otoka.

Policijska uprava međimurska u nedjelju ujutro objavila je prijavu nestanka iz koje proizlazi da se u subotu 23. svibnja 2020. godine s adrese prebivališta u Pribislavcu, u nepoznatom smjeru udaljio Marko Kovačić, rođen 1990. godine. Srednje je tjelesne građe, visine 173 cm, crne kose, smeđih očiju.

Dan ranije u petak 22. svibnja na Facebooku u 21:52, Marko je objavio svojevrsno oproštajno pismo. Poznanici i FB prijatelji uvjeravali su ga nakon toga, da se ne predaje i ne napravi sebi nešto nažao, ali više nikakvih odgovora nije bilo.

Čamcima se u potrazi obilaze brojne vodene površine kod Otoka

U traganju za Kovačićem sudjeluju već tri dana policija i HGSS sa čamcima, ronioci, pas tragač, a koristi se i brojna sofitsticirana tehnika poput bespilotne letjelice (drona).

Pretražen je veliki dio terena kod kanala i starog korita rijeke Drave, kao i okolica, ali za sad nema rezultata. S čamcima se pretražuju dva velika vodena toka, kao i akumulacijsko jezero HE Donja Dubrava koje počinje kod Preloga, kao i druge vodene površine.

U potragu je uključeno i više HGSS ekipa, kao i pas tragač iz naše i još dvije županije

Policija također poziva sve građane koji raspolažu s korisnim saznanjima o nestaloj osobi da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nestali Kovačić je inače rodom iz Štrigove, međutim kao mjesto prebivališta ima Pribislavec gdje radi u jednoj privatnoj transportnoj tvrtki. U pismu koje je objavio spominje teške trenutke, obiteljske i ljubavne jade u kojima se našao za vrijeme svog mladog života i zbog kojih je nedavno završio na liječenju u bolnici.

Traga se za nestalim Markom Kovačićem koji je rodom iz Štrigove, ali je u zadnje vrijeme zbog posla živio u Pribislavcu

Poručio je da je tek nekoliko njih imalo razumijevanja za njega, kao i za njegove probleme koji su ga očito tištili i teško se nosio s njima već neko vrijeme.

Zahvalio je upravo njima na podršci, jednoj ženskoj osobi i vlasniku tvrtke u kojoj radi, ali to očito nije bilo dovoljno da svima kako je napisao kaže: “Zbogom”.

Što se točno dogodilo nakon što je u petak ili subotu ostavio auto kraj dravskog mosta kod Otoka još nije poznato, ali kako prolaze dani, a njega nema, ne sluti na dobro.

Preostaje stoga nada da se ipak nije dogodilo najgore, da nije ispunio ono što je najavio, da će se Marko možda ipak odnekud pojaviti ili pronaći živ i zdrav.

Ostavi komentar