Tijana Korent kao 2., Filip Ude s 4. rezultatom u finale Svjetskog kupa u Osijeku

Filip Ude Tijana Tkalčec
Filip Ude i Tijana Tkalčec, Foto: Marko Banić

Međimurski gimnastičari Filip Ude na konju s hvataljkama te Tijana Korent na preskoku u subotu će se boriti za medalje na DOBRO World Cupu u Osijeku, najvećem ovogodišnjem gimnastičkom natjecanju u Hrvatskoj – Svjetskom kupu. 

Tri hrvatska gimnastičara u finalu

Prvog kvalifikacijskog dana u dvorani Gradski vrt ovih troje hrvatskih reprezentativaca odradili su odlične vježbe na svojim spravama i na sjajan način otvorili natjecanje u Osijeku.

Osim Udea i Korent u finalu je i Aurel Benović, prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru danas je oduševio u svom gradu i najavio reprizu tog Prvenstva, ali i Svjetskog kupa u Varni od prije 10 dana kada je bio srebrni.

Drugo mjesto kvalifikacija ostvarila je i Tijana Korent s ocjenom 13.375. Bolja je bila samo Latvijka Elina Vihrova (13.450).

– Zadovoljna sam nastupom u kvalifikacijama. Ušla sam u finale kao druga. Potpisala bih to i za finale. Moram priznati da mi drugo mjesto stvara pritisak za subotu, ali vjerujem da će i finale proći u najboljem redu, da ću odskakati svoje najbolje skokove. Ima još mjesta za napredak. Imam još jedan jači skok, ali vidjet ću kako ću se osjećati s obzirom na lakšu ozljedu leđa. Doista bi bilo lijepo osvojiti ovdje medalju. Bilo bi to prvi put nakon dosta vremena, lijepo je uvijek skakati u Osijeku, lijepo bi bilo završiti ovaj dio sezone s medaljom. Nažalost, ne mogu prognozirati kako će biti u subotu. Kvalitativno je dobra konkurencija, ali su danas cure skakale lakše skokove. Još cure hvataju forme, Mađarica je treći vikend na natjecanju pa je danas odlučila malo sa slabijim skokovima ići, ali znam da ona ima puno teže skokove. U subotu u finalu očekujem puno veće ocjene, kazala je najbolja međimurska gimnastičarka nakon uspješnih kvalifikacija.

Ude vuče ozljedu, ali u finalu bez kalkulacija

Filip Ude kvalifikacije je završio na 4. mjestu s ocjenom 14.500. Najbolji u kvalifikacijama bio je Albanac Matvei Petrov (15.250).

– S obzirom na sve, super sam zadovoljan. Išao sam danas lakšu vježbu, 5.6, iako, trebao sam 6.1, ali vučem ozljedu ramena i nisam još uspio natrenirati. Hvala Bogu, imam čistu vježbu pa si mogu dozvoliti malo slabije startove. U finalu ću vjerojatno ići težu vježbu, moramo dogovoriti s trenerom i složiti drugu vježbu. Nisam se zamarao konkurencijom, znao sam prije gledati, pa sam počeo kombinirati, pa ispadne suprotno. Kao ove godine na Europskom prvenstvu. Od nas sedam, osam je pogriješilo tako da ništa ne treba unaprijed planirati, poručio je Ude. 

Ostavi komentar