Tenis: Novo četvrtfinale Antonije Ružić u Monastiru

Antonia Ružić

Antonia Ružić izborila je novo četvrtfinale u Monastiru, u trećem turniru u nizu koji igra u ovom tuniskom ljetovalištu, koje svi oni koji su bili u Hammametu ili nekim drugim tuniskim turističkim gradovima znaju kao dolaznu zračnu luku.

Naša tenisačica za protivnicu je u četvrtak po ugodnom mediteranskom vremenu i 17 stupnjeva imala Amy Zhu, Amerikanku kineskog porijekla koja je 604. igračica svijeta. Međutim, riječ je o 26-godišnjoj tenisačici koja je prije nego je ušla na ITF tour studirala i igrala jaku američku sveučilišnu ligu i ima dosta mečeva na ovom i jačem nivou.

Stoga je meč između Ružić i Zhu očekivano bio dug, vrlo zanimljiv, pun preokreta i jako zahtjevan za našu tenisačicu. Vidjelo se da je Antonia bolja igračica od prvog trenutka, ali uporna i iskusna Amerikanka nije se željela predati. 

U prvom setu su obje tenisačice nekoliko puta gubile svoj servis. Na kraju je nakon čak četiri oduzeta servisa slavila naša Međimurka sa 7:5 i vodstvo 1:0. I u drugi set je Antonija krenula dobro. Povela je 1:0 i imala break loptu za 2:0. Nakon toga kad je nije iskoristila, kao što se zna dogoditi našoj mladoj tenisačici, kola su krenula nizbrdo i uporna protivnica odjednom je imala servis za drugi set. Čak tri put je oduzela servis Antoniji i dobila drugi set 6:2.

Nakon male stanke obje tenisačice puno odlučnije su krenule u odlučujući set. Odmah je bilo ohrabrujuće to što Ružić puno jače drži servis nego u prva dva seta. Prva prilika za break stigla je kod Tonkinog vodstva 2:1. Nekoliko izjednačenja i onda break za 3:1. Tu se naša tenisačica do kraja opustila i projurila do 4:1. Tu je definitivno prelomljen meč, Zhu je još nešto pokušala kod servisa Ružić za 6:1, ali nije uspjela. Velika pobjeda Tonke 2:1 u setovima (7.5, 2:6, 6.1) nakon 2 sata i 17 minuta igre.

Nakon ove pobjede Antonia ima veliku priliku da možda ode i do kraja. Naime, u četvrtfinalu je u petak čeka Talijanka Chiara Catini, koja je tek stigla na WTA listu i nalazi se na 1192. mjestu. Ona je iznenadila 1. nositeljicu i najbolje rangiranu tenisačicu na ovom turniru Miharu Imanishi i slavila u tri seta.

Ostavi komentar