TENIS: Dvije pobjede Antonije Ružić za reprezentaciju Hrvatske na EP U16

Ženska teniska reprezentacija Hrvatske U16 koja je igrala završnicu ekipnog EP-a u Budimpešti Foto: HTS

Nakon Engleske naše najbolje tenisačice do 16 godina koje igraju za reprezentaciju Hrvatske od ponedjeljka do srijede igrale su završnicu Summer cupa – ekipnog EP-a u tom uzrastu koji je odigran u Budimpešti.

Za Hrvatsku je sva tri meča koje je u tri dana odigrala naša reprezentacija igrala i Antonia Ružić. Ona je zabilježila dvije pobjede i jedan poraz u singlu, dok je zaigrala i u paru. Šteta što Antonia nije imala podršku ostalih tenisačica jer bi naše tada mogle konkurirati možda i za europsku ekipnu titulu, ovako su na kraju bile sedme.

Naše igračice su prvog dana izgubile 3:0 od Češke s time da je naša Antonia na prvoj ploči vodila veliku borbu s Lindom Noskovom koja se nalazi među 100 najboljih juniorki svijeta i nakon dugog meča ipak ga izgubila s 2-6, 7-5, 5-7. Šteta što je poklekla pri kraju tog meča.

Nakon toga je bez većih problema dobila reprezentativku Srbije Idrizović u dva seta, ali je naša reprezentacija taj meč izgubila, dok je u borbi za 7. mjesto dobila Bjeloruskinju Falei. U tom susretu i Svetac je dobila svoju protivnicu, tako da susret u paru nije odlučivao pobjednika i naše su slavile pobjedu 2:1.

Ostavi komentar