TENIS: Antonia Ružić nakon osvajanja državnog prvenstva za juniorke, sprema se za nove izazove

Antonia Ružić s trofejom za dvoransku prvakinju Hrvatske do 18 godina

Antonia Ružić, 17-godišnja članica TK Franjo Punčec iz Čakovca uspješno je krenula u novu sezonu. Po prvi put je zaigrala u Australiji, kao i na jednom Grand slam turniru u juniorskoj konkurenciji i zasigurno će joj to biti značajno iskustvo za nastavak sezone.

– Poseban trenutak koji će mi ostati zauvijek u pamćenju bez obzira na poraz, je prvi nastup parova za Fed Cup reprezentaciju protiv Ukrajine, sa mojom dugogodišnjom prijateljicom Tarom Wurth, kazala je nakon povratka u rodni kraj.

Uslijedio je nastup na Dvoranskom državnom prvenstvu do 18 godina u Zadru, gdje je osvojila dvostruki naslov prvakinje u singlu i u paru s Mare Žunić.

Uslijedio je juniorski turnir ITF 1. ranga u Casablanci (Maroko), u kojem je igrala s 2. nositeljicom Talijankom Melaniom Delei i izgubila u napetom meču u tri seta.

– Nakon dobivenog prvog seta, početkom drugog seta osjetila sam bolove u leđima što mi je smetalo i naravno osjećala sam jaku bol te mi je s time bilo teško igrati i naravno servirati. Kad sam doputovala kući čula sam da je turnir prekinut radi koronavirusa, objasnila je naša tenisačica, tako da na ovom turniru, ipak nije previše izgubila tim porazom.

Antonia trenutačno radi na rehabilitaciji ozljede leđa, lagano trenira, najviše u teretani s kondicijskim trenerom Goranom Karamarkovićem, izvršava školske obaveze. Antonia bi prema najavama trebala biti u potpunosti spremna i krenuti u pravu sezonu igre na zemlji, na  juniorskom ITF turniru 1. ranga koji će se održati kod nas u Vrsaru od 24. do 29. ožujka.

Ostavi komentar