TEMA BROJA: Što ako ostanemo bez posla?

Psihologinja Andreja Bogdan
Psihologinja Andreja Bogdan

Zbog pojave koronavirusa poslodavci i radnici iz privatnog sektora nalaze se u jako teškoj situaciji. Neki od njih morali su zatvoriti svoja vrata i radnicima dati otkaze, a predviđa se da će se broj otkaza povećati u narednim tjednima. Oni koji su ostali bez posla ostali su automatski bez primanja. Pogotovo je teško za one koji imaju djecu. Situacija postaje neizvjesnija iz dana u dan jer nitko ne zna kako dugo će ova kriza trajati.

Čime platiti hranu, račune i kredite koji će uskoro doći na naplatu samo su neka od mnogobrojnih pitanja koja ovog trena muče naše građane. Uz sve to još se moraju striktno pridržavati uputa Stožera civilne zaštite, prekinuti sa svojom dosadašnjom rutinom, ne izlaziti iz kuće i smanjiti fizičke kontakte na minimum. Gledajući apokaliptične slike koje stižu iz Italije istodobno se javlja strah što ako se mi sami zarazimo koronavirusom, ako se zarazi netko nama blizak, naše bake i djedovi, roditelji, djeca ili poznanici i kolege s posla. Sve to frustrira svakog pojedinca. Boreći se istodobno na dvije izvanredne fronte teško je održati mentalno zdravlje.

Kako se uhvatiti u koštac s ovim problemima razgovarali smo psihologinjom Andrejom Bogdan iz Čakovca koja radi u Županijskoj bolnici u Čakovcu te je ujedno predsjednica Hrvatske psihološke komore.

Cijeli članak na temu Što ako ostanemo bez posla i kako se nositi s tim problemom u vrijeme ove velike zdravstvene krize pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 3. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar