Tema broja Međimurskih novina dok ste vi na odmoru provalnici vrebaju, znajte da je dobar susjed zlata vrijedan zaštitar

damira bajkovec policija
Damira Bajkovec, policijska službenica za nadzor i potporu, tehničar za prevenciju, Policijske uprave međimurske

Srpanj i kolovoz mjeseci su zlatne sezone za provalnike jer tada više ljudi odlazi na odmor, a kuće ili stanovi ostavljeni su prazni.  Prošle godine na području Međimurja tijekom travnja i svibnja evidentirano je 90 krađa i teških krađa, dok ih je u srpnju i kolovozu evidentirano 115 što predstavlja povećanje za 27,77 posto., prema podacima iz PUM-e. Kada se promatra petogodišnje razdoblje uočava se kako je porast krađa tijekom ljetnih mjeseci oko 20%, u odnosu na proljetne mjesece.Prazne kuće i stanovi laka su meta za provalnike, naročito ako ste kuću ostavili bez ikakva nadzora ili zaštite.

Zbog toga im nemojte svojim postupcima olakšavati posao. Kako se zaštiti od gorkih iskustava po povratku s godišnjeg odmora razgovarali smo s Damirom Bajkovec, policijskom službenicom za nadzor i potporu, tehničarom za prevenciju iz Policijske uprave međimurske. Otkrila je da postoje i sasvim jednostavni načini da odvratite sumnjivca od počinjenja nedjela. Kako se zaštiti od provalnika pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 24. srpnja.

Ostavi komentar