SVETI JURAJ NA BREGU: Kako do propusnica za napuštanje mjesta prebivališta?

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema članku II.e  te Odluke, Stožer civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu propusnice izdaje, ovjerava i potpisuje pojedincima i to isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice možete zatražiti putem e-maila s popunjenim Zahtjevom koji se nalazi na kraju ove objave.
email: [email protected]

Za one koji nemaju mogućnost korištenja elektroničke pošte, zahtjev je moguće predati telefonski na 040/855-298 u vremenu od 8:00 do 14:00 (PON-PET). U hodniku ulaza u zgradu općinske uprave postavljen je stol na kojem se nalazi kutija s izdanim propusnicama. Izdane propusnice moći će se preuzeti u vrlo kratkom roku nakon predanog Zahtjeva.

Molimo građane da se drže uputa i ne ulaze u prostorije (zbog izbjegavanja kontakata)!

Ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu ni Općina Sveti Juraj na Bregu već odgovorne osobe u pravnoj osobi (npr. poslodavac, liječnik…). One propusnice izdaju u sljedećim slučajevima:

–  ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog:

  • prometa i kretanja za opskrbu područja,
  • migracija zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite,
  • dostave lijekova i sanitetskog materijala,
  • održavanja komunalnih djelatnosti,
  • vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom,
  • zaštitarske službe,
  • izvješćivanja javnosti,
  • putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće,
  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti COVID-19.

– ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog hitne medicinske skrbi.

Vezano uz navedeno, molimo građane da poštuju zabrane iz Odluke i da ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka bez valjane propusnice koje izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine te lokalni ili gradski stožeri civilne zaštite. Napominjemo kako Odluka stupa na snagu 24. ožujka 2020. godine u 0:01 sat. Odluka se nadovezuje na već postojeću Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji. Svako kršenje izrečene mjere samoizolacije podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Obrazac zahtjeva za izdavanje propusnice Stožera Civilne Zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu

Izvor: Općina Sveti Juraj na Bregu

Ostavi komentar