Šuderica Goričan: Gradnja info-pulta i stanice za bicikle

Potpisan je Ugovor o radovima na izgradnji Turističko-rekreativnog centra Ribnjak koji se nalazi na Šuderici u Goričanu. 

Vrijednost radova obuhvaćenih Ugovorom iznosi 1.808.127,81 kuna, od kojih 85 posto sufinancira Europska unija, a 15 posto Općina Goričan. Taj objekat služit će kao info točka za turiste, ali će biti uređen i kao izložbeni i interpretacijski centar kojemu je cilj poboljšati ponudu za sve posjetitelje Šuderice.

U sklopu novog turističkog objekta uredit će se i natkriveno odmorište za bicikliste, tzv. smart-bike point koji će biti opremljen alatima za popravak, USB punjačem, WIFI konekcijom te mapom s osnovnim informacijama o biciklističkim rutama u okolici. 

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić rekao je da je to nastavak prvog projekta Two rivers one goal, čiji je prvi dio završio prije godinu dana, a bio je vezan uz stazu, rasvjetu i fitness sprave na otvorenom te još neke detalje. Ovaj drugi projekt, nastavak prvog, ukupne je vrijednosti 2,6 milijuna kuna za Goričan, a od toga je na ovaj dio oko izgradnje građevine s info punktom, stanicom za bicikle i drugim, vrijedan oko 1,9 milijuna kuna. Rok za izvedbu je šest mjeseca, no radovi će biti završeni i prije roka, do početka ljeta. 

– Šuderica mora biti najljepši rekreacijski centar u regiji te stoga već idući tjedan potpisujemo još jedan ugovor za Šudericu. Radi se o izgradnji moderne bine, vrijednosti oko 330.000 kuna, također europskim novcima, iz fonda za ruralni razvoj. Ti će radovi biti završeni do 1. svibnja, kazao je načelnik Mario Moharić.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar