Studenti iz Goričana nagrađeni božićnicama od 1.250 kuna

Foto: Općina Goričan

Načelnik Općine Goričan, Emanuel Sinković, studentima je uručio božićnice u vrijednosti od 1.250 kuna. 

Uz načelnika, studente su u petak, 18. prosinca, u multimedijalnoj dvorani Općine okupili i predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa i potpredsjednica Općinskog vijeća Marta Markač.

Općina Goričan trenutno broji 70-ak studenata, od kojih je njih 64 ostvarilo pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

– Zaista možemo biti ponosni na ovako veliki broj studenata u našoj općini. Uspjeli smo osigurati sredstva i povećati božićnice za 25%, a za iduću godinu ćemo pokušati izraditi pravilnik i uvesti stipendije za studente prema socio-ekonomskom statusu. Osigurane su i nagrade za iznimne studente koji završe diplomski ili doktorski studij ili pak osvoje Rektorovu nagradu. Ulaganje u obrazovanje je iznimno važno, a vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, istaknuo je načelnik Emanuel Sinković.

Općina se, osim velikim brojem studenata, može pohvaliti i njihovom inicijativom. Na dodjeli božićnica predložena je i prihvaćena ideja za osnivanje Savjeta mladih Općine Goričan, te ovo dokazuje da i mladi žele doprinijeti razvoju Goričana.

Svi studenti koji nisu bili u mogućnosti osobno doći na dodjelu, svoje božićnice mogu podići od 20. do 31. prosinca 2021. godine u zgradi općinske uprave.

Ostavi komentar