STRELJAŠTVO: Na PH Lari Vrančić 3. mjesto u konkurenciji ml. seniorki (puška), Ivica Takač 7. u finalu pištolja

U Osijeku je održano završno 5. kolo Prva A i B hrvatske lige u streljaštvu u gađanju zračnim oružjem (puška i pištolj 10 m) i Prvenstvo Hrvatske za 2020. godinu, u ove dvije streljačke discipline.

Najbolje rezultate od međimurskih strijelaca postigle su članice SK Zelenbor iz Brezje. Zablistala je Lara Vrančić koja je zauzela 3. mjesto u konkurenciji ml. seniorki i ušla u seniorsko finale u kojem je zauzela 8. mjesto. To joj je donio rezultat 616,7. Izvrstan je bio je i Ivica Takač iz čakovečkog Alzasa koji je kao 5. ušao u finale s rezultatom 564, da bi na kraju zauzeo 7. mjesto.

Ivica Takač

Ženska ekipa Zelenbora imala je i drugu vrlo raspoloženu predstavnicu. Naime, odmah do Lare u poretku je bila njezina kolegica Anamarija Turk koja je osvojila 4. mjesto među mlađim seniorkama i 9. mjesto u seniorskoj konkurenciji s rezultatom 614,4.

I ekipno je nakon održanih pet kola, mlada ženska ekipa Zelenbora zauzela izvrsno 4. mjesto s osvojenih 38 bodova. Naslov prvaka pripao je Dalmacijacementu iz Solina.

Što se tiče muških u gađanju zračnom puškom, naši strijelci postigli su solidne rezultate, ali nisu bili blizu finala. Ovog puta najraspoloženiji su bili strijelci Čakovca koji pucaju u B. ligi. Tako je Lovro Novak postigao vrlo dobar rezultat 608,7, a Nenad Nemec 605,7. Strijelci prvoligaša Zelenbora ovog puta nisu bili na visokom nivou, tek je Dragan Turk premašio brojku 600 s rezultatom 603,6.

Zelenbor je u ukupnom poretku minule prvenstvene sezone zauzeo 6. mjesto s 28 bodova. Prvak je i u muškoj konkurenciji Dalmacijacement iz Solina. U B ligi Čakovec je na 4. mjestu.

U pištolju osim izvrsnog rezultata Takača, solidan je bio i Saša Kralj koji je s 558 krugova završio na 12. mjestu. Naš hrvatski reprezentativac Hrvoje Marčec (Sloboda M) ovog puta nije bio na “reprezentativnom nivou” i s 554 krugova plasirao se na 17. mjesto.

U ekipnom poretku ove sezone naš Alzas završio je na 4. mjestu najbolje hrvatske lige, dok je u B. ligi Sloboda iz Mihovljana na 4. mjestu, a Mihovil na petom.

U ženskoj konkurenciji pištolja također smo imali međimurske predstavnice, a Natalija Kikelj Vugrinec bila je najbolja od njih i zauzela 10. mjesto s 544 krugova.

 

Ostavi komentar