ŠTRAJK u međimurskim školama u ponedjeljak: Sanja Posavec “Ne šaljite djecu u školu”

Sanja Posavec povjerenica sindikata Preporod i profesorica u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici potvrdila je štrajk koji će biti u međimurskim školama u ponedjeljak. Međimurske osnovne i srednje škole završile su prvi dio cirkularnog štrajka koji se održavao 10. i 11. listopada. Odaziv je bio 90 posto na razini Međimurja. 

– Roditeljima i učiteljima poručujemo da i dalje prate obavijesti škola. Ako koje dijete i dođe na nastavu bit će adekvatno zbrinuto, kako je to bilo i prošlog tjedna. Ono što mogu reći roditeljima je da djecu ne šalju u školu, rekla je povjerenica sindikata Posavec.

Podsjećamo, štrajk u školama sada traje već tjedan dana, a počeo je općim štrajkom u svim školama u Hrvatskoj dok se sada štrajka po cirkularnom modelu, odnosno po županijama. Premijer je u srijedu, tijekom podnošenja godišnjeg izvješća o radu Vlade, najavio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja od po 2 posto, ali prosvjetare nije pridobio time.

 

Ostavi komentar