ŠTRAJK u međimurskim školama u ponedjeljak: Sanja Posavec – “Ne šaljite djecu u školu”

štrajk u učitelja7
Hoće li ponedjeljak biti zadnji dan štrajka u školama?

Sanja Posavec povjerenica sindikata Preporod i profesorica u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici potvrdila je štrajk koji će biti u međimurskim školama u ponedjeljak. Međimurske osnovne i srednje škole završile su prvi dio cirkularnog štrajka koji se održavao 10. i 11. listopada. Odaziv je bio 90 posto na razini Međimurja. Sada pak, sutra kreće generalni štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj.

Roditeljima i učiteljima poručujemo da i dalje prate obavijesti škola. Ako koje dijete i dođe na nastavu bit će adekvatno zbrinuto, kako je to bilo i prošlog tjedna. Ono što mogu reći roditeljima je da djecu ne šalju u školu, rekla je povjerenica sindikata Posavec.

Podsjećamo, štrajk u školama sada traje već tjedan dana, a počeo je općim štrajkom u svim školama u Hrvatskoj, uslijedio je štrajk po cirkularnom modelu, odnosno po županijama. Premijer je u srijedu, tijekom podnošenja godišnjeg izvješća o radu Vlade, najavio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja od po 2 posto, ali prosvjetare nije pridobio time. Stoga se sutra štrajk nastavlja. 

Kako pak će biti prekosutra, odnosno u utorak, znat će se nakon podneva za kada su sindikati zakazali konferenciju za novinare.

 

Ostavi komentar