Stolni tenis: Nino Baša iz Ivanovca prvak Hrvatske u para stolnom tenisu

Nino Baša s trenerom Karlom Jamborom te drugo i treće plasiranima Dejanom
Nino Baša s trenerom Karlom Jamborom te drugo i treće plasiranima Dejanom Nisandžićem i Hasibom Alibegovićem

Proteklog vikenda u dvorani Toplica Sveti Martin na Muri je održano 27. državno para stolno tenisko prvenstvo na kojemu je Međimursku županiju predstavljao Nino Baša iz Ivanovca.

Međimurje i međimurski stolnotenisači mogu biti ponosni njegovim nastupom, jer je u svojoj kategoriji 3 kolica odličnom igrom bez poraza i tek s jednim izgubljenim setom osvojio titulu prvaka Hrvatske. Taj set izgubio je u kvalifikacijskoj skupini, nakon čega je u polufinalu s 3:0 eliminirao aktualnoga državnoga prvaka Dejana Nisandžića, a nakon toga istim rezultatom u finalu savladao i Hasiba Alibegovića.

Ovakav sjajan plasman je rezultat njegovoga marljivog rada i  truda te odricanja i njegovih roditelja, a dodatnu motivaciju i sigurnost na natjecanjima mu je trener Karlo Jambor iz Čakovca. Nažalost Nino neće dobiti prigodu i da se pokuša izboriti i za Olimpijske igre jer Hrvatski paraolimpijski odbor na izlučno natjecanje u slovensko Laško od 3. do 5. lipnja upućuje samo legende Helenu Dretar Karić, Mirjanu Lučić, Pavla Jozića i Tomislava Špalja, a olimpijadu će vidjeti samo prvoplasirani iz svoje kategorije. (Franjo Flac)

 

 

 

Ostavi komentar