Stolni tenis: Matija Strbat, Vito Srnec i Marta Novak igrali na prvenstvu Hrvatske u Vrsaru

Matija Strbat (Mihovljan )
Matija Strbat (Mihovljan )

Od petka do nedjelje Stolnoteniski klub Vrsar je bio organizator ekipnog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe juniore i juniorke te najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje Hrvatske na kojemu je u svakoj kategoriji pravo nastupa imalo 16  najboljih na rang listama, 14 s regionalnih kvalifikacija i po dvoje, koje je izabrao izbornik.

Iz naše županije na prvenstvo se kroz regionalne kvalifikacije plasirao Matija Strbat iz STK Mihovljana u kategoriji mlađih juniora, Marta Novak iz Šenkovca, koja u mlađim kategorijama nastup za STK Varaždin) po plasmanu na ranglisti kod mlađih juniorki te Vito Srnec iz STK MSTC Čakovec koji je nastupao među najmlađim kadetima i koji se za prvenstvo izborio kroz kvalifikacije.

Najsigurniji od naše trojke na prvenstvu je bio Strbat, koji je s dvije pobjede i porazom od prvoga nositelja Borne Peteka bio drugi u kvalifikacijskoj skupini i izborio završnicu. Tu ga, na žalost, ždrijeb nije mazio, jer je već u osmini finala naletio na trećega nositelja Leona Benka iz zagrebačkoga TIS-a, kojemu je mogao pružiti samo dostojan otpor, ali ne ga i pobijediti. S Varaždincem Matejom Stočkom je nastupao u konkurenciji parova, ali su već u osmini finala ispali od Marjanovića iz vinkovačke Cibalije i Vale iz Pule.

Marta, nije imala sreću u pojedinačnom dijelu, jer je s Nevom Gojković iz zagrebačke Mladosti i Puljankom Larisom Putignom s dvije pobjede i jednim porazom, izjednačena završila skupinu, ali je bila najslabija u tom krugu i završila na trećoj poziciji. Bolji rezultat je napravila u igri parova, gdje je s Dorom Popec iz Pule u osmini finala eliminirala sestre Šaš iz Koprivnice, ali su od njih u četvrtfinalu bolje bile Puljanke Mia Buić i Andreja Orbanić.

U mješovitim parovima Matija Strbat je sa Stelom Šaš pobjedom nad Markom Marčecom iz Visije (Trnovec Bartolovečki) i Larisom Meter iz osječkoga Vodovoda prošao šesnaestinu finala, ali su u osmini finala ispali od kasnijih polufinalista Leona Benka (TIS) i Jelene Vukelić (Varaždin), a Marta je s klupskim suigračem Matejom Stočkom već na startu ispala od Puljana Andreja Mrkića i Larise Putigne.

Marta je mnogo uspješnija bila u ekipnoj konkurenciji gdje je sa sastavom Varaždina osvojila treće mjesto. U konkurenciji najmlađih kadeta Vito Srnec iz MSTC Čakovca sve tri svoje partije u kvalifikacijskim skupinama je izgubio s po 3:0 pokazavši pritom da je pre neiskusan za protivnike kojima se sučelio pa na bolji rezultat može računati tek kada skupi nastupe na više turnira. 

Franjo Flac  

 

Ostavi komentar