Stare staklenke kiselih krastavaca godinama krile pravo bogatstvo

bottles
Foto: Pixabay

Općina Morez, koja se nalazi u francuskom departmanu Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila staru kuću za 130.000 eura, a na iznenađenje i golemo zadovoljstvo svih stanovnika u njoj je u odbačenim staklenkama za kisele krastavce pronađeno tisuću zlatnika i pet zlatnih poluga čija je vrijednost procijenjena na 500.000 eura, piše francuski list Le Parisien kojeg prenosi poslovni.hr

Planirali su obnoviti kuću te otvoriti dvije trgovine u prizemlju i adaptirati gornje katove u stanove. No nitko od zaposlenika općine nije ni slutio da kuća vrijedi puno više.

Martine Riallan, jedna od članica općine ispripovijedala je da je kupljena nekretnina bila u vrlo lošem stanju. Dodaje da je usto bila prepuna svakojakih predmeta, od kutija punih starih čarapa do gomile iskorištenih plastičnih kutija za pakiranje margarina.

– Raštrkali smo se po katovima i krenuli u raščišćavanje. Mene je dopao drugi kat. Nakon što sam ispraznila dvadesetak velikih vreća, naletjela sam na plastičnu vreću punu starih staklenki za kisele krastavce i odbačenih praznih limenki kave. Shvatila sam da su pune kovanica, no nije mi palo na pamet da je riječ o vrijednim starim novčićima. Tek kad sam ugledala zlatne poluge, srce mi je počelo ubrzano lupati….”, ispripovijedala je Riallan.

Kružile su glasine o tomu da se u kući nalazi skriveno blago, no malo je tko u to vjerovao.

Ostavi komentar